fredag 27 december 2019

Vecka 51 del 2

Fredag 20/12
Denna morgon sov vi faktiskt till klockan halv åtta och vi låg kvar i sängen till klockan åtta. Hela förmiddagen tillbringade vi hemma i huset. Vi badade ett par omgångar, småfikade lite och sedan åt vi korv med bröd till lunch.

Efter lunch så spelade mormor, Frida och jag kort under tiden som Emilia slappade i soffan och morfar löste sudoku. Jag duschade för det var välbehövligt. Frida och Emilia matade även sköldpaddorna i området. Vi började även på att packa och tvätta inför morgondagens avresa till Cape Coral.

På eftermiddagen så åkte Oscar, Frida och jag till ett litet samhälle som hette Celebration. Det är faktiskt en helt nybyggd stad som invigdes 1992 och har drygt 7500 invånare. Vi fikade på Starbucks och tog en promenad. Känslan var dock att det var väldigt mycket yta och väldigt lite innehåll...

På hemvägen så stannade vi vid Little Caesar och köpte med oss pizza hem till middag. Denna smakade mycket bra och var faktiskt billig. Emilia tyckte också om den :-)

Frida tillbringade sedan en knapp timme med att tvätta Emilias lortiga och toviga hår. Denna hårtvätt var välbehövlig! Sedan fortsatte vi med att packa, tvätta och att spela kort. Denna kväll var jag uppe ensam ett tag och jag gick inte och la mig förrän klockan halv tolv.

En annan sak också, en liten ödla hade hunnit smita in i huset. Jag försökte fånga den men den smet in under heltäckningsmattan. Frågan är om den kommit fram ännu???

Lördag 21/12
Denna morgon vaknade vi till strax efter klockan 07 och vi gick upp lite senare. Morgonen gick åt till frukost, duschning och packning av bilen. Strax före halv tio så rullade bilen iväg från vårt boende i området Hampton Lakes i Davenport, Florida.

Denna dag skulle vi åka till nästa hus och det ligger i Cape Coral på Floridas västkust. Vid halvelva-tiden så blev det en fikapaus på Starbucks utanför Tampa. Strax före halv ett så var vi framme i Fort Myers och där blev det först lunch på McDonalds och sedan shopping på Hobby Lobby innan vi väl fick tillgång till vårt hus. Huset var jättefint! Vill ni se bilder så hittar ni dem här.

Vi packade upp den mat vi hade med oss och fördelade sovrummen. Efter denna "administrativa tid" så blev det en dopp i poolen och det var skönt efter en så lång bilresa. Efter badningen så blev det dags för Frida och mig att åka och handla. Vi åkte först till Walmart och sedan blev det även ett besök på närliggande Publix också.

Vi åkte sedan hem och packade upp all mat som vi hade köpt. Därefter blev det köttfärssås och spaghetti till middag. Kvällen tillbringade vi avslappnat tillstånd i huset. Vid tio-tiden så låg alla och sov i sina sängar. Detta då vi alla var trötta efter en lång dag.

Söndag 22/12
Vi vaknade runt halv åtta och sedan åt vi frukost tillsammans i köket. Det är ett riktigt fint hus men vi var tvungna att vara klara till klockan nio för då skulle uthyraren vara på besök och ge oss en introduktion till huset. Framförallt handlade det om att visa hur Google Home funkade. Jag är inte riktigt imponerad dock...

Emilia gjorde lite matteläxa och sedan badade mormor, Emilia, Frida och jag. Därefter blev det en fikapaus och sedan lite mer bad. Därefter blev det lunch och därefter åkte Frida och Annika för att handla lite i olika butiker i Fort Myers. Vi andra (inklusive morfar) varvade bad, lite chipsätande, avkoppling på olika sätt och vätskepåfyllning. I Emilias avkoppling ingick att spela Star Stable.

Frida och Annika kom hem vid femtiden och då hjälptes vi åt att plocka upp all mat som de hade handlat. Denna gång var det påfyllning av frysen som gällde. När detta var gjort så badade Frida, mormor och Emilia.

Till middag åt vi köttbullar och klyftpotatis. Jag nattade Emilia och Frida tvättade under tiden. Kvällen tillbringade vi vid matbordet eller i soffan i vardagsrummet. Det tar ett litet tag att hitta rätt sätt att varva ner i ett nytt hus. Emilia hade dock svårt att sova så Frida gick in och la sig med henne vid nio-tiden. Jag somnade vid halv elva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar